Etter at pinsaen tok norske middagsbord med storm i 2023, kommer nå nyheten mange har ventet på: en glutenfri pinsa.

Pinsa-suksess på rekordtid
Den italienske pizzavarianten, kjent for sin sprø bunn og lange hevetid, har blitt en av REMA 1000s mest populære produkter. – «Pinsa har på kort tid blitt et av våre mest populære produkter. På ett år har vi solgt nesten 1,6 millioner pakker av vår originale pinsa», sier salgs- og markedsdirektør i REMA 1000, Pia Mellbye.
Med den nye glutenfrie varianten ønsker kjeden å gjøre favoritten tilgjengelig for enda flere.
Satser på allergivennlige alternativer
Det glutenfrie tilskuddet blir en del av R Goodly-serien, REMA 1000s satsing på produkter «fri for» ulike allergener. – «Vi ser en økende etterspørsel etter gode glutenfrie alternativer, og derfor er vi veldig glade for å kunne tilby denne nyheten til våre kunder», forteller Mellbye.
Produksjon av allergivennlige matvarer er mer krevende og skjer ofte i mindre skala, men REMA 1000 mener dette er et viktig satsingsområde.
Tryggere handel for allergikere
Som en ekstra trygghet for allergikere har kjeden også utviklet en allergenvarsel-funksjon i REMA-appen. Kundene kan registrere sine allergier og få varsler dersom en vare inneholder ingredienser de bør unngå. – «Med allergenvarsling tilgjengelig i handlelisten og ved skanning av varer, ønsker vi å gi en ekstra trygghet til de som trenger det mest», sier Mellbye.
Tilgjengelig i uke 38
Den glutenfrie pinsaen rulles ut i alle REMA 1000-butikker fra uke 38. Dermed kan flere nordmenn samles rundt bordet og nyte den italienske favoritten – uansett om man tåler gluten eller ikke.