Har du sett gulrøtter som er litt skjeve, eller epler som har fått en liten flekk? Nå kan du faktisk spare penger – og miljøet – ved å velge dem. SPAR gir nemlig kundene 100 % Trumf-bonus på frukt og grønt som ellers kunne havnet i søpla.

Gratis – men bare nesten
Ordningen gjelder for upakkede varer uten strekkode, som kanskje har blitt litt myke eller slappe, men som fortsatt er fullt brukbare.
– «Dette er en viktig del av arbeidet vårt for å redusere matsvinn. Ved å gi kundene en ekstra god grunn til å velge disse varene, sørger vi for at mer mat blir spist – ikke kastet. Det er bra både for miljøet og for lommeboka», sier Frank Ellingjord-Dale, bærekraftsansvarlig i SPAR.
Kundene betaler vanlig pris i kassen, men får hele summen tilbake som Trumf-bonus. Det betyr at du i praksis får varene gratis – samtidig som du gjør en god gjerning.
Bærekraft og lommebok hånd i hånd
Tiltaket gjelder i alle SPAR- og EUROSPAR-butikker.
– «Vi vet at mange kunder er opptatt av både pris og bærekraft. Nå får de muligheten til å gjøre et smart valg for begge deler», sier Ellingjord-Dale.
SPAR har i flere år jobbet systematisk med å redusere matsvinn i butikkene. Nå håper kjeden at flere velger «ikke helt perfekte» grønnsaker og frukt – til fordel for både husholdningsbudsjettet og klimaet.