Derfor er det hull i pastasleiva – trikset de fleste aldri har fått med seg

av Elisabeth

De fleste av oss har en pastasleiv hjemme – den taggete sleiva med et hull i midten. Vi bruker den ofte når vi lager spaghetti, men vet du egentlig hva det hullet er der for?

Du tror kanskje det bare er der for at vannet skal renne ut når du fisker opp pastaen? Det er delvis riktig – men det finnes en genial funksjon ved hullet som få faktisk kjenner til.

Hullet fungerer som måleverktøy

Det lille runde hullet i sleiva har nemlig en innebygd funksjon som kan gjøre pastakoking mye enklere. Hullet er laget for å måle én perfekt porsjon ukokt spaghetti for én voksen person. Alt du trenger å gjøre er å stikke tørre spaghetti-nudler gjennom hullet – den mengden som får plass, er omtrent det en person spiser.

Så i stedet for å gjette deg fram og ende opp med for mye (eller for lite) – bruk sleiva som et enkelt måleverktøy.

Slutt på matsvinn og unødvendig overkoking

Vi har alle vært der: Du heller ut halve spaghettipakken og innser etterpå at du har laget nok til en hel barnehage. Med dette trikset slipper du matsvinn, og middagen blir mer presis og bærekraftig – helt uten kjøkkenvekt.

To funksjoner i ett enkelt kjøkkenredskap

Pastasleiva er altså ikke bare nyttig for å fiske opp ferdigkokt spaghetti – den hjelper deg også før du har begynt å koke. Og best av alt? Dette trikset har vært rett foran øynene dine hele tiden.

Så neste gang du lager pasta: Test sleiv-trikset og bli overrasket over hvor enkelt det faktisk er! 🍝

Du liker nok disse