Et enkelt grep kan forlenge holdbarheten på hjemmelaget syltetøy med over ett år – og det koster deg ikke en krone.
Har du noen gang oppdaget mugg i syltetøyet – selv om du fulgte oppskriften til punkt og prikke? Du er ikke alene. Heldigvis finnes det et superenkelt triks som kan gjøre hele forskjellen, og det eneste du trenger å gjøre er… å snu glasset!
Ja, du leste riktig.
Genialt triks: – Snu glasset mens det er varmt
Når du lager hjemmelaget syltetøy, er det flere små ting som avgjør hvor lenge det holder seg. Men ifølge blant annet det svenske nettstedet Land, kan ett enkelt grep redusere bakterievekst og muggfare betraktelig: nemlig å snu glasset opp-ned etter fylling.
Slik gjør du:
- Steriliser glassene ved å sette dem i ovnen på 100 grader i 30 minutter.
- Kok syltetøyet godt, og sørg for at det skummer.
- Fyll de varme glassene med det kokende syltetøyet, skru på metallokk – og snu dem opp-ned med en gang.
- La dem stå slik til de er helt avkjølt, så kan du vende dem riktig vei igjen.
Hvorfor virker det?
Når det varme syltetøyet kommer i kontakt med både lokk og glass mens det står opp-ned, dannes det en slags vakuum-effekt. Det varme innholdet dreper rester av bakterier og minimerer luftlommene – og dermed også risikoen for mugg.
Dette enkle trikset gjør at syltetøyet kan holde i opptil ett til to år – uten konserveringsmidler!