Saftig sjokoladekake med kremet kaffefyll

av Eivind Ertesvåg

Elsker du kombinasjonen av sjokolade og kaffe? Da vil denne kaka få deg til å smile fra første bit! Denne saftige sjokoladekaken er laget med ekte kaffe i røren og dekket med en silkemyk kaffekrem – perfekt både til selskap og som helgekos. Bonus? Den kan gjerne lages dagen før og blir bare bedre etter en natt i kjøleskapet!

sjokoladekake

Sjokoladekake med kaffekrem

Print
Serveringer: 8 Forberedelsestid: Steke/koketid:
Nutrition facts: 450 Kalorier 28 gram Fett
Rating 5.0/5
( 1 stemmer )

INGREDIENSER

Til kaken:

  • 200 g hvetemel

  • 40 g bakekakao

  • 200 g sukker

  • 4 egg

  • 10 g bakepulver

  • 1 dl sterk kaffe (avkjølt)

  • 1 dl nøytral olje (som solsikke eller raps)

  • 1 dl melk

  • 1 ts vaniljesukker

  • Et lite dryss salt (valgfritt, men fremhever smaken)

Til kaffekremen:

  • 250 g mykt smør (romtemperert)

  • 3 dl søtet kondensert melk (Selges feks på Meny)

  • 2 ts pulverkaffe

  • 1–2 ss varmt vann

SLIK GJØR DU

1. Lag kakebunnen:

  1. Forvarm ovnen til 180°C. Smør en rund form (ca. 22–24 cm).

  2. Brygg kaffe og sett den til side for avkjøling.

  3. Visp egg og sukker til en luftig eggedosis (bruk gjerne kjøkkenmaskin).

  4. Bland mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og et lite dryss salt i en annen bolle.

  5. Tilsett kaffe, melk og olje i eggedosisen og rør godt.

  6. Vend inn de tørre ingrediensene gradvis – rør til du har en jevn og klumpfri røre.

  7. Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 30–40 minutter. Test med en tannpirker – den skal komme ut ren.

  8. La kaken avkjøles helt før du deler den i to eller tre bunner.

2. Lag kaffekremen:

  1. Løs opp pulverkaffe i varmt vann og la det avkjøles litt.

  2. Visp smøret lyst og luftig.

  3. Spe inn den kondenserte melken gradvis mens du visper videre.

  4. Tilsett kaffeoppløsningen og visp til kremen er glatt og luftig.

3. Montering:

  1. Legg en kakebunn på et fat og smør et jevnt lag krem.

  2. Gjenta med resten av bunnene.

  3. Dekk toppen og sidene med resten av kremen.

  4. Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer – helst over natten for best resultat.

4. Pynt:

Topp med revet mørk sjokolade, kakaopulver, hele kaffebønner eller litt gullstøv for en ekstra luksuriøs touch.


Denne kaken er rett og slett en drøm for alle som elsker kaffesmak i bakst. Den er enkel å lage, ser imponerende ut – og smaker enda bedre enn den ser ut!

Har du prøvd denne oppskriften?
Har du laget denne? Tagg oss gjerne på Instagram

Du liker nok disse