Elsker du kombinasjonen av sjokolade og kaffe? Da vil denne kaka få deg til å smile fra første bit! Denne saftige sjokoladekaken er laget med ekte kaffe i røren og dekket med en silkemyk kaffekrem – perfekt både til selskap og som helgekos. Bonus? Den kan gjerne lages dagen før og blir bare bedre etter en natt i kjøleskapet!


INGREDIENSER
Til kaken:
-
200 g hvetemel
-
40 g bakekakao
-
200 g sukker
-
4 egg
-
10 g bakepulver
-
1 dl sterk kaffe (avkjølt)
-
1 dl nøytral olje (som solsikke eller raps)
-
1 dl melk
-
1 ts vaniljesukker
-
Et lite dryss salt (valgfritt, men fremhever smaken)
Til kaffekremen:
-
250 g mykt smør (romtemperert)
-
3 dl søtet kondensert melk (Selges feks på Meny)
-
2 ts pulverkaffe
-
1–2 ss varmt vann
SLIK GJØR DU
1. Lag kakebunnen:
-
Forvarm ovnen til 180°C. Smør en rund form (ca. 22–24 cm).
-
Brygg kaffe og sett den til side for avkjøling.
-
Visp egg og sukker til en luftig eggedosis (bruk gjerne kjøkkenmaskin).
-
Bland mel, kakao, bakepulver, vaniljesukker og et lite dryss salt i en annen bolle.
-
Tilsett kaffe, melk og olje i eggedosisen og rør godt.
-
Vend inn de tørre ingrediensene gradvis – rør til du har en jevn og klumpfri røre.
-
Hell røren i formen og stek midt i ovnen i 30–40 minutter. Test med en tannpirker – den skal komme ut ren.
-
La kaken avkjøles helt før du deler den i to eller tre bunner.
2. Lag kaffekremen:
-
Løs opp pulverkaffe i varmt vann og la det avkjøles litt.
-
Visp smøret lyst og luftig.
-
Spe inn den kondenserte melken gradvis mens du visper videre.
-
Tilsett kaffeoppløsningen og visp til kremen er glatt og luftig.
3. Montering:
-
Legg en kakebunn på et fat og smør et jevnt lag krem.
-
Gjenta med resten av bunnene.
-
Dekk toppen og sidene med resten av kremen.
-
Sett kaken i kjøleskapet i minst 4 timer – helst over natten for best resultat.
4. Pynt:
Topp med revet mørk sjokolade, kakaopulver, hele kaffebønner eller litt gullstøv for en ekstra luksuriøs touch.
Denne kaken er rett og slett en drøm for alle som elsker kaffesmak i bakst. Den er enkel å lage, ser imponerende ut – og smaker enda bedre enn den ser ut!