mandag, juni 24, 2024

Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær – husk på regntøyet

Populært

Noen ordtak kan være middels irriterende, men samtidig svært sanne – klassikeren «det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær» kvalifiserer seg definitivt. Ingenting ødelegger en fin tur som å være våt og kald, samtidig som det er så enkelt å unngå.

Velg regntøy tilpasset bruken

Eget aktivitetsnivå og bosted vil selvfølgelig ha mye å si for hvilket regntøy du bør ha tilgjengelig i garderoben:

  • En enkel regnkåpe kan være nok hvis du bare trenger et komplement på vei til bussen eller banen, samtidig som bare paraplyen ikke strekker helt til.
  • Hvis du vil kunne bevege deg helt fritt, for eksempel på en litt lengre gåtur i regnet, vil et regnesett være et godt alternativ. Et komplett regnsett til dame eller for menn kan dessuten være et mer prisgunstig alternativ sammenlignet med å kjøpe delene hver for seg.
  • Hele regndresser er ikke spesielt vanlige til voksne, men for yngre barn kan en heldekkende regndress være gull verdt.

Husk selvfølgelig også på vanntette sko og/eller støvler. Det er ikke spesielt stor vits å beskytte resten av kroppen hvis føttene er kalde og våte.

Funksjonsmaterialer gjør regntøyet mer behagelig

Materialvalg er også viktig når det gjelder regntøy. Noen husker kanskje barndommens regntøy i helt tett gummi eller plast. Slikt regntøy kan fungere greit til en kort tur, og det er selvfølgelig helt tett. Samtidig oppstår det gjerne fuktighet på innsiden av plagget – akkurat det du prøvde å unngå til å begynne med.

Funksjonsmaterialer lar plagget puste, slik at for eksempel svette kan transporteres ut, samtidig som overflaten ikke slipper inn regnvannet. De store produsentene har sine egne materialer, i noen tilfeller en kombinasjon av pustende membraner og en vannavisende overflatebehandling. Hvis du investerer i skikkelig godt regntøy, er det også smart å sette seg godt inn i hvordan du skal vaske denne type funksjonsmaterialer – slik at de gode egenskapene opprettholdes over tid.

Godt regntøy kan bidra til mer turglede uavhengig av vær – derfor kan det være smart å oppdatere garderoben før sommeren.

1,241FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel