Grønn salat er både sunt, lekkert og en perfekt prikken over i-en til middagen. Men få ting blir dårlige så raskt som smågrønt i pose. Nå avslører Allas-redaktør Susanne Lolling et superenkelt triks som løser problemet – med noe de fleste allerede har på kjøkkenet.
En enkel løsning på et irriterende problem
Det er ikke mye som lukter verre enn halvråtten salat i kjøleskapet. Det grønne blir fort soggy og uappetittlig på grunn av fuktigheten som samler seg i posen. Selv kjøleskapets kulde klarer ikke å stoppe prosessen helt.
Men løsningen er enklere enn du tror: Legg en bit husholdningspapir i salatposen.
Ifølge Lolling suger papiret til seg overflødig fukt, og holder salaten sprø og frisk mye lenger. Hun skriver:
– Med en bit tørkepapir i posen forlenger du enkelt holdbarheten. Papiret suger opp det meste av fuktigheten, og salaten og det smågrønne holder seg sprøtt og friskt, sier hun i Allas.

Funker ikke bare på salat
Dette trikset kan faktisk brukes på mer enn bare salat. Lolling avslører at hun også legger papir sammen med ost og bær i kjøleskapet – med samme gode resultat.
– Jeg bytter ut papiret annenhver eller hver tredje dag, og det grønne holder seg friskt opptil en uke lenger enn normalt, forklarer hun.
Slik gjør du det:
- Legg en bit vanlig tørkepapir (eller torkepapir med ekstra sugeevne) i posen med salat, ost eller bær.
- Lukk posen og sett den tilbake i kjøleskapet.
- Bytt ut papiret etter et par dager.
- Kast det fuktige papiret i matavfallet – så får det gjøre litt nytte til før det resirkuleres.