lørdag, juli 26, 2025

Derfor bør du alltid legge en bit papir i salaten

av Eivind Ertesvåg

Grønn salat er både sunt, lekkert og en perfekt prikken over i-en til middagen. Men få ting blir dårlige så raskt som smågrønt i pose. Nå avslører Allas-redaktør Susanne Lolling et superenkelt triks som løser problemet – med noe de fleste allerede har på kjøkkenet.

En enkel løsning på et irriterende problem

Det er ikke mye som lukter verre enn halvråtten salat i kjøleskapet. Det grønne blir fort soggy og uappetittlig på grunn av fuktigheten som samler seg i posen. Selv kjøleskapets kulde klarer ikke å stoppe prosessen helt.

Men løsningen er enklere enn du tror: Legg en bit husholdningspapir i salatposen.

Ifølge Lolling suger papiret til seg overflødig fukt, og holder salaten sprø og frisk mye lenger. Hun skriver:

– Med en bit tørkepapir i posen forlenger du enkelt holdbarheten. Papiret suger opp det meste av fuktigheten, og salaten og det smågrønne holder seg sprøtt og friskt, sier hun i Allas.

Funker ikke bare på salat

Dette trikset kan faktisk brukes på mer enn bare salat. Lolling avslører at hun også legger papir sammen med ost og bær i kjøleskapet – med samme gode resultat.

– Jeg bytter ut papiret annenhver eller hver tredje dag, og det grønne holder seg friskt opptil en uke lenger enn normalt, forklarer hun.

Slik gjør du det:

  1. Legg en bit vanlig tørkepapir (eller torkepapir med ekstra sugeevne) i posen med salat, ost eller bær.
  2. Lukk posen og sett den tilbake i kjøleskapet.
  3. Bytt ut papiret etter et par dager.
  4. Kast det fuktige papiret i matavfallet – så får det gjøre litt nytte til før det resirkuleres.

Du liker nok disse