torsdag, juli 9, 2020

Støvsuger du levende edderkopper? Det bør du slutte med

Populært

Lyst på magisk lys på soverommet ditt? Her får du oppskriften

Lyssetting er utrolig viktig for et rom, og kanskje spesielt viktig er det på soverommet. Vi vil ikke ha sterkt, hardt lys der vi...

Ikke kast dorullene – her er 16 praktiske bruksområder

Om du er noe vi mennesker forbruker mye av er det toalettpapir. Har du noen gang tenkt på hvor mange av de...

5 smarte triks som åpner tette avløp

Det er få ting som kommer høyere opp på irritabel-skalaen enn tette avløp. Når du står i dusjen og du plutselig plasker rundt med...

Familien ønsket seg grill på verandaen. Resultatet er forbløffende

Det finnes et ordtak som sier at selvgjort er velgjort, og det stemmer så til de grader når man ser hva denne familien fant...

Er du en av dem om er raskt med å finne frem støvsugeren når du ser en stor edderkopp? Vel, om du tror at du blir kvitt edderkoppene av den grunn må du kanskje tro om igjen.

I følge Illustrert Vitenskap kan en edderkopp nemlig overleve i lang tid i støvsugeren din. Faktisk opp til flere måneder.


Magasinet skriver at dersom edderkoppen ikke blir skadet på vei ned i støvsugerposen, vil den gjøre alt den kan for å komme seg ut igjen. Videre skriver de at en edderkopp kan overleve så lenge som 200 dager uten mat.


Kommer de seg ut igjen? 

Simon Lockrey har jobbet med å designe støvsugere. Han fikk spørsmål fra education.abc om nettopp dette spørsmålet; kommer edderkopper seg ut igjen av støvsugeren?

støvsuge edderkopp
Har det egentlig noe for seg å støvsuge edderkopper? Foto: Pixabay

– Det kan de helt klart. Men det avhenger av støvsugeren. Dersom støvsugeren ikke er tett og det er passasje ut, vil de fleste edderkopper komme seg ut igjen. Men det beror selvfølgelig på at edderkoppen ikke har blitt alvorlig skadet da den ble sugd ned i støvsugerposen.

Noen modeller er «edderkoppsikker»

Lockrey forteller videre at det ikke er alle støvsugere en edderkopp kan komme seg ut igjen av.


– Noen modeller har «indre dører» som bare åpner seg en vei, de åpner seg altså bare for det som blir sugd inn i støvsugeren. Men de fleste støvsugerne har ikke disse dørene. Det er stort sett håndholdte støvsugere som har disse løsningene. Det vil si at de edderkopper vil kunne komme seg ut igjen fra de fleste støvsugere.

– Å støvsuge edderkoppen vil bare hjelpe en liten stund. Den kommer gjerne ut igjen når du skal tømme posen. Så da er du tilbake til utgangspunktet, sa Preben Ottesen fra Folkehelseinstituttet til ABC Nyheter i 2015.

72,604FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel