Hjem DIY Slik lager du minidrivhus av tomme druebokser

Slik lager du minidrivhus av tomme druebokser

Reklame

Er du glad i druer? Og i planter? Da må du ikke kaste de tomme drueboksene i plast. De kan du nemlig gjøre om til små minidrivhus.

Selv om høsten er på vei, og dagene blir både kjøligere og kortere, er det ikke for sent å så frø. Det kan du gjøre hele året. Men om høsten og vinteren, trenger plantene dine litt ekstra pleie. Da er tomme druebokser helt ypperlig. Det skriver nettsiden Kreative ideer.

plakatbar

Foto: Kreative ideer / YouTube

Hull i lokk og bunn

Reklame

Disse plastboksene har som regel et lokk. Og det er hull både i lokket og i bunnen. Frø trenger jevn fuktighet og gjerne litt undervarme for å slå rot. Hullene i drueboksen sørger for god sirkulering av luft slik at det ikke blir for fuktig og slik at røttene får et godt miljø med frisk jord med nok oksygen.

Frøene trenger mye varme de første dagene, så da kan det være lurt å sette dem på badegulvet. Lukk lokket på drueboksen, og du vil få et varmt og veldig gunstig miljø inne i boksen. Akkurat hva frøene dine trenger, akkurat som et lite drivhus.

Foto: Kreative ideer / YouTube

Trenger lys og varme

Men så fort frøene begynner å spire, trenger de lys og litt lavere temperaturer. Da er vinduskarmet et perfekt sted. Tilstrekkelig med lys, og riktig temperatur gir sterke og kompakte planter. Husk å sette det en skål under minidrivhuset så det ikke blir fuktmerker i vinduskarmen din.

Du kan godt så tett, men plant de over i hver sine potter etter hvert som de vokser opp. Blir det for stor konkurranse om plassen både over og under jorda, går det ut over plantene. Plantene trenger nok plass og næring for å vokse seg sterke.

Se videoen her: 

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Denne luksus-bobilen koster over 14 millioner kroner

Er du en av dem som drømmer om bobil? Drømmer du om friheten til å kunne reise på ferie når du vil og alltid...

Ny forskning viser at friske blomster reduserer smerte og angst hos mennesker

Hvis noen sørger eller er lei seg, hva gjør vi da? Jo, vi kjøper blomster til dem. Hvordan sier du til din kjære at...

Ekspert tester åtte gode råd for å få rosene til å holde lenger. Resultatet forbløffer

Det er alltid hyggelig å bli satt pris på, og enten man liker røde, hvite eller gule roser skaper det gjerne litt ekstra stemning...

Er kjøkkenskapene fulle av fettflekker? Slik rengjør du dem enkelt!

Det er noe herk å få bort, ikke sant?  Vel, har du noen gang forsøk å bruke fett for å fjerne fett? Det skal være...

Da Sharon ble pensjonist, kjøpte hun seg en minicampingvogn. Se bildene fra innsiden

Den er liten, men den er smart. Det er ikke mye plass, men med de funksjonelle løsningene, har Sharon fått plass til både stue,...

Neste artikkel