mandag, september 28, 2020

Slik lager du klæppsuppe

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Slik blir du kvitt bananflue-eggene

Har du noen gang lagt merke til at det stikker små, hvite prikker ut av sluket på vasken din? Det kan...

Seks ting du kan bruke aluminiumsfolie til

De fleste har aluminiumsfolie liggende i huset. Mest sannsynlig bruker du det til matlaging, baking eller til å pakke inn middagsrester....

Caroline og Emanuel bygget minihus til 150 000 – sjekk innsiden!

Caroline, 30, og Emanuel Saxe, 29, tok en u-sving da de skulle inn på boligmarkedet. Etter å ha planlagt å gi...

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske retten.

Mange matretter forsvinner sammen med generasjoner. Nye retter fra fjerne strøk overtar blant de unge. Jeg synes det er viktig at vi bevarer en del av de gamle norske oppskriftene, for mat er også tradisjon.

En ting jeg husker godt fra oppveksten er klæppsuppe. Sannsynligvis en rett de fleste som vokser opp i dag aldri har smakt eller hørt om.

Vel, da kan du jo prøve deg på denne i dag. Jeg kan love deg at barna vil elske den!

NB: Bruk en tykkbunnet kasserolle når du lager klæppsuppe. Den hjelper til at retten ikke svir seg.

Til røren:
– 1 egg
– 2-2,5 dl melk
– 1,5 dl siktet hvetemel
– 1,5 dl byggmel
– 1,5 ts sukker
Til suppen
– 1 liter melk
– 2 ts sukker
– 1 kanelstang
– 1/2 ts salt

Slik gjør du:

Begynn med å vispe sammen egg, sukker og melk i en bolle. Tilsett så hvete og byggmel. Rør sammen til konsistensen blir så fast at du kan forme baller av massen med en skje. Form ønsket mengde baller av røren.

Nå begynner du på selve suppen. Varm opp melk og tilsett sukker, salt og kanelstang. Kok opp, rør hele tiden slik at det ikke svir seg. Når suppen koker skrur du ned slik at varmen er like under kokepunktet.

Nå dypper du en og en ball ned i suppen. La de trekke der i 10-12 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg.

Serveres med kanel og sukker på toppen – nyt en god gammeldags norsk rett!

View this post on Instagram

#Pappa#laga#bollemælk#klæppsuppe#nam😊

A post shared by Lisa strand (@lisastr_) on

73,358FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel