onsdag, april 24, 2024

Slik lager du klæppsuppe

Populært

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske retten.

Mange matretter forsvinner sammen med generasjoner. Nye retter fra fjerne strøk overtar blant de unge. Jeg synes det er viktig at vi bevarer en del av de gamle norske oppskriftene, for mat er også tradisjon.

En ting jeg husker godt fra oppveksten er klæppsuppe. Sannsynligvis en rett de fleste som vokser opp i dag aldri har smakt eller hørt om.

Vel, da kan du jo prøve deg på denne i dag. Jeg kan love deg at barna vil elske den!

NB: Bruk en tykkbunnet kasserolle når du lager klæppsuppe. Den hjelper til at retten ikke svir seg.

Til røren:
– 1 egg
– 2-2,5 dl melk
– 1,5 dl siktet hvetemel
– 1,5 dl byggmel
– 1,5 ts sukker
Til suppen
– 1 liter melk
– 2 ts sukker
– 1 kanelstang
– 1/2 ts salt

Slik gjør du:

Begynn med å vispe sammen egg, sukker og melk i en bolle. Tilsett så hvete og byggmel. Rør sammen til konsistensen blir så fast at du kan forme baller av massen med en skje. Form ønsket mengde baller av røren.

Nå begynner du på selve suppen. Varm opp melk og tilsett sukker, salt og kanelstang. Kok opp, rør hele tiden slik at det ikke svir seg. Når suppen koker skrur du ned slik at varmen er like under kokepunktet.

Nå dypper du en og en ball ned i suppen. La de trekke der i 10-12 minutter. Rør av og til slik at det ikke svir seg.

Serveres med kanel og sukker på toppen – nyt en god gammeldags norsk rett!

1,239FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel