lørdag, august 8, 2020
- Annonse -

Slik lager du billig og miljøvennlig tøymykner selv

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du grave egg og banan ned i jorden sammen med plantene dine

Egg og banan kan faktisk gjøre underverker for plantene dine. Har du ikke naturlig grønne fingre, eller masse penger å bruke på gjødsel, passer...

Pleier du å kaste eggeskall? Her er 9 tips til hvordan hagen kan dra nytte av dem!

Hva pleier egentlig du å gjøre med eggeskall? Det vanligste er helt klart å kaste dem i søpla, men visste du at eggeskall faktisk...

Forskning viser at de som gjør husarbeid, lever lenger

Det er kanskje ikke det morsomste du vet. Men neste gang du løper rundt med støvsugeren, sitter på kne og vasker doen eller pusser...

De fleste har en klunk tøymykner i vaskemaskinen når de vasker klær. Da lukter jo klærne så godt, og holder seg myke. Men visste du at tøymykner er full av giftige kjemikalier? Her viser vi deg hvordan du kan lage ditt eget miljøvennlige og velduftende tøymykner.

Vanlig skyllemiddel inneholder kjemikalier som bryter ned klærnes elastisitet. Det skriver Expressen. Skyllemiddelet du kjøper i butikken kan føre til både eksem og allergier hos de med sensitiv hud. Mange skyllemiddel inneholder også mye parfyme, som mange kan reagere på.

For at lukten skal sitte ekstra lenge, tilsettes ofte ftalater, et hormonforstyrrende stoff. Tenk at dette er noe vi tilsetter klærne våre og går med helt innerst mot huden, både i klær, håndklær og sengetøy.


I tillegg forsvinner disse kjemikaliene ut med vaskevannet og forurenser naturen.

Vidundermiddelet eddik

Men det finnes et mye bedre alternativ til tøymykner. Et miljøvennlig skyllemiddel du enkelt lager selv på kjøkkenbenken, med helt naturlige ingredienser, som holder klærne myke og velduftende, og til i tillegg holder vaskemaskinen din ren og fjerner vond lukt fra både maskin og klær.

Vi snakker om eddik.

Eddik nøytraliserer i tillegg såperester som ofte sitter igjen i klærne og irriterer huden.

Vil man at klærne skal lukte godt, kan man fint tilsette eteriske oljer, for eksempel lavendel eller eukalyptus. En ekstra bonus, er at oljene også har antibakterielle egenskaper.

Illustrasjonsfoto fra Pixabay

Oppskrift

Oppskrift på naturlig tøymykner:


3 dl 24% eddik

9 dl kokt og avkjølt vann

Ca. 9 dråper eterisk olje etter ønske

Bland eddik, vann og olje i en glassflaske. Rist godt hver gang du skal bruke den, for å blande ut oljen. Hell en liten klunk i skyllemiddel-skuffen i vaskemaskinen, og nyt deilige, myke og velduftende klær helt fri for  kjemikalier.

Del gjerne tipset videre med venner og familie! 

72,906FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel