Quantcast
onsdag, desember 2, 2020

Slik holder du dunjakken fin etter vask

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Dette enkle og geniale trikset holder vepsen borte i sommer

Vi elsker sommeren, men vi hater vepsen. Er man så uheldig at man har et vepsebol i nærheten av huset, verandaen eller hytta, kan...

Plages du av mygg? Da bør du nyte sommeren med dette trikset!

Sommeren er snart her. De fleste av oss elsker å kunne sitte utendørs og grille eller bare nyte de varme sommerkveldene. Men så har...

7 ting du kan bruke oppvasktabletter til

De fleste legger oppvasktablettene i oppvaskmaskinen og lar det være med det. Men visste du at du kan bruke disse tablettene til så mye...

Dunjakker bør ikke vaskes spesielt ofte. Men må du først gi den en runde i vaskemaskinen så finnes det tips for å få et best mulig resultat. 

Mange kjenner nok igjen beskrivelsen av en nyvasket og paddeflat puffer-jakke der all dunen er ujevnt fordelt i små klumper. 

Dunjakker er ikke spesielt egnet for vask. Dersom du må vaske den, er det likevel råd å få, slik at du kan ta den ut igjen fra vaskerommet i samme fasong som den hadde da du la den til vask. 

Det kanskje aller lureste du kan gjøre om du får en flekk på dunjakken, er ifølge DinSide å tørke det bort så fort som mulig, med en fuktig klut. Slik kan du spare vaskingen til når det virkelig trengs.

Må du først vaske jakken så er alle plagg utstyrt med en vaskeanvisning, og noen plagg kommer med en brosjyre med pleieråd. Dette er det lurt å lese.

Å følge vaskeanvisningen er viktig også med tanke på de forbrukerrettigheter du har om det viser seg at du må reklamere. Hvis du ikke har fulgt vaskeanvisningene har du en dårlig sak.

– Generelt når det gjelder vask av dun, anbefales det 40 grader normalt program, og å bruke Milo. For å få puffet opp dunen, tørk i tørketrommelen med et par tennisballer. Ikke bruk tøymykner, for det kan «tynge» dunen, sier Malin Skaar som er vaskeekspert og leder for Orkla forbrukerservice til Dinside. 

Vær imidlertid oppmerksom på at dun ikke holder seg like fint etter gjentatte vask.

74,223FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel