onsdag, april 1, 2020

Slik får du orkideene dine til å blomstre som aldri før

Populært

10 kreative oppgraderinger som gjør IKEAS anonyme bord til et møbel folk snakker om

Jeg kan ikke skjønne annet enn at IKEAS Lack-bord må være en av de aller største salgssuksessene i Ingvar Kamprads møbelimperium. Jeg har i...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

Med disse to naturlige ingrediensene vil oppvaskmaskinen din bli som ny!

Du har nok opplevd det, oppvaskmaskinen er ferdig med sin daglige runde - Men tallerkener og bestikket er langt i fra rent. Oppvaskmaskiner må hanskes...

Derfor skal du ikke ta bort folien på smørpakken

River du av folien som sitter under lokket på smørpakken? De fleste gjør nok det. Men det kan faktisk lønne seg...

Det er ikke alltid så lett å få orkideene til å blomstre. Og rådene florerer: Man bør skifte jord, man bør vanne mindre, vanne mer, sette orkideen et annet sted, mer lys, mindre lys. Men likevel, mang en orkide har gitt opp selv under stell av de grønneste fingre.

Svenske Helén Nordvall elsker orkideer. Men selv om hun hadde mye erfaring med den vakre planten, syntes hun det var vanskelig å holde liv i den. Og hun har prøvd alt. Til slutt kom hun over et triks som virkelig fikk orkideene til å blomstre som aldri før.

– Jeg har prøvd å lese all verdens tips og triks. Jeg har vannet ovenfra, nedenfra, med næring … Jeg har prøvd alt, uten at det har virket. Derfor ble jeg så glad da jeg endelig fant løsningen, sier Helén Nordvall til avisen Året Runt, ifølge Delbart.

Sett dem i vann

Helén testet dette trikset første gang på to orkideer hun hadde stående i vinduskarmen bak gardinen. Orkideene så trøtte og triste ut, og hun fikk dem ikke til å blomstre skikkelig.

Helén tok blomstene ut av krukkene. Så fjernet hun all jorden og barken fra røttene. Hun skyllet røttene godt under rennende vann fra springen. Deretter satt hun orkideene i store, gjennomsiktige blomstervaser, og fylte opp med vann. Vasene satt hun i vinduskarmen, så solen kunne skinne på røttene.

– To uker senere, hadde begge orkideene fått nye skudd. Nå har det gått to måneder, og de blomstrer så vakkert. Jeg ble så glad, sier Helén til Året Runt.

Orkide er en nydelig blomst, men mange sliter med å holde liv i dem. Foto: Canva

Så enkelt

Det eneste Helén gjør med orkideene nå, er å bytte vann en gang i uken. Da skyller hun også røttene under springen.

– Det var så takknemlig og så lett. Jeg har ikke spesielt grønne fingre, men jeg elsker virkelig orkideer. Det er godt å vite at jeg aldri trenger å drepe flere, sier hun.

246 Følgere
Følg

Siste artikler

Så ofte bør du vaske håndklær og sengetøy

Det er ikke så lett å vite hvor ofte man skal vaske badehåndklær, kjøkkenhåndklær, sengetøy, hodeputen din og badematta. Men nå...

Neste artikkel