onsdag, juli 8, 2020

Slik får du orkideene dine til å blomstre som aldri før

Populært

Slik lager du klæppsuppe

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske...

Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Michael (28) har alltid vært glad i å snekre, samtidig som han er lidenskapelig opptatt av gamle biler. Da kom han på den geniale...

Faren bygger låven om til et luksushjem – se de fantastiske bildene

Frank Stafford elsker å se på interiør- og byggeprogrammer på TV. En dag kom han over en gammel låve, og fikk...

Dette enkle støvsuger-trikset gjør så hjemmet ditt dufter nydelig

Det lukter ikke alltid så godt etter at man har støvsugd. En velbrukt støvsuger har en tendens til å legge igjen en eim av...

Det er ikke alltid så lett å få orkideene til å blomstre. Og rådene florerer: Man bør skifte jord, man bør vanne mindre, vanne mer, sette orkideen et annet sted, mer lys, mindre lys. Men likevel, mang en orkide har gitt opp selv under stell av de grønneste fingre.

Svenske Helén Nordvall elsker orkideer. Men selv om hun hadde mye erfaring med den vakre planten, syntes hun det var vanskelig å holde liv i den. Og hun har prøvd alt. Til slutt kom hun over et triks som virkelig fikk orkideene til å blomstre som aldri før.


– Jeg har prøvd å lese all verdens tips og triks. Jeg har vannet ovenfra, nedenfra, med næring … Jeg har prøvd alt, uten at det har virket. Derfor ble jeg så glad da jeg endelig fant løsningen, sier Helén Nordvall til avisen Året Runt, ifølge Delbart.


Sett dem i vann

Helén testet dette trikset første gang på to orkideer hun hadde stående i vinduskarmen bak gardinen. Orkideene så trøtte og triste ut, og hun fikk dem ikke til å blomstre skikkelig.

Helén tok blomstene ut av krukkene. Så fjernet hun all jorden og barken fra røttene. Hun skyllet røttene godt under rennende vann fra springen. Deretter satt hun orkideene i store, gjennomsiktige blomstervaser, og fylte opp med vann. Vasene satt hun i vinduskarmen, så solen kunne skinne på røttene.

– To uker senere, hadde begge orkideene fått nye skudd. Nå har det gått to måneder, og de blomstrer så vakkert. Jeg ble så glad, sier Helén til Året Runt.

Orkide er en nydelig blomst, men mange sliter med å holde liv i dem. Foto: Canva

Så enkelt

Det eneste Helén gjør med orkideene nå, er å bytte vann en gang i uken. Da skyller hun også røttene under springen.


– Det var så takknemlig og så lett. Jeg har ikke spesielt grønne fingre, men jeg elsker virkelig orkideer. Det er godt å vite at jeg aldri trenger å drepe flere, sier hun.

72,596FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel