søndag, januar 26, 2020
Hjem DIY Se Maris utrolige ispinne-prosjek

Se Maris utrolige ispinne-prosjek

Mari Jøkulsdottir er over middels glad i ispinner. Dette flotte huset har hun bygget av, ja nettopp, ispinner. Og hun har bygget det helt på frihånd.

Mari Jøkulsdottir delte prosjektet sitt i Facebook-gruppen «Vi som elsker DIY-prosjekter og smarte tips«. Og folk ble over seg av beundring over det flotte huset. Det er nettsiden Kreative ideer som har delt prosjektet hennes.

Mari forteller at hun bestemmer seg for hvordan det skal bli først, og så lager hun maler av papp og beregner størrelsen ut fra ispinnenes lengde.

«Jeg bruker pappkartong til veggene, og de må være hvit på den ene siden. Jeg bruker kun ispinner i 3 forskjellige størrelser, og skjuler og klipper av endene, det spørs hva jeg lager. Taket er av bearbeidet papp», forklarer Mari i Facebook-gruppen.

Foto: Mari Jøkulsdottir

Laget helt på frihånd

På spørsmål om hun har laget huset ut fra et byggesett, svarer hun at hun har laget det helt på frihånd.

«Jeg har lært meg dette selv og funnet metoder. For eksempel hvordan jeg skal lage vinduene. Det har tatt litt tid. Tegner maler og bygger i vei. Jeg bruker litt forskjellig, eggekartonger og papp med struktur, som jeg maler flere strøk for å få til ønsket effekt», sier Mari.

Foto: Mari Jøkulsdottir

Kan lekes med

Hun forteller videre at hun bruker en del tid på spesielt vinduene og gelenderet. Og at det ferdige huset er ganske så robust.

«Dette er kjempegøy for barna. Ser barna drømmer seg helt bort når de ser mine hus. Klør i fingrene for å få leke med det. Mine hus tåler også en støyt, så perfekt som barneleke dette», forteller Mari.

Foto: Mari Jøkulsdottir

Tåler å stå ute

Mari lager også ispinne-hus som tåler å stå ute. Men da bruker hun en annen kjerne enn papp.

«Jeg bruker mange strøk lakk på de som skal stå ute og med en annen kjerne enn papp. Disse tåler fint å stå ute under tak», forteller Mari.

Mari har også sin egne Facebook-gruppe der hun deler flere av prosjektene sine: Maris miracle . under the leaves Følg henne her for flere ideeer. 

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

Slik kan knuste potter bli den skjønneste hagepynt

Blomsterkrukker blir ødelagt. De knuser og sprekker, spesielt om man har glemt dem utendørs når frost og vinter kommer. Men ikke kast dem! Nedenfor skal...

Denne ene ingrediensen fjerner mugg på badet ditt – uten giftige kjemikalier

Mugg storstives på det varme og fuktige baderommet ditt. Og har du først fått mugg på badet, kan det fort bli både dyrt og...

Dette enkle støvsuger-trikset gjør så hjemmet ditt dufter nydelig

Det lukter ikke alltid så godt etter at man har støvsugd. En velbrukt støvsuger har en tendens til å legge igjen en eim av...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

3 kreative husprosjekt som virkelig inspirerer

Verden flommer over av kreative mennesker som får mye ut av lite. Dette gjelder så absolutt innenfor interiør, hvordan og hvor man bor, og...

Neste artikkel