søndag, desember 8, 2019
Hjem DIY Se Maris utrolige ispinne-prosjek

Se Maris utrolige ispinne-prosjek

Mari Jøkulsdottir er over middels glad i ispinner. Dette flotte huset har hun bygget av, ja nettopp, ispinner. Og hun har bygget det helt på frihånd.

Mari Jøkulsdottir delte prosjektet sitt i Facebook-gruppen «Vi som elsker DIY-prosjekter og smarte tips«. Og folk ble over seg av beundring over det flotte huset. Det er nettsiden Kreative ideer som har delt prosjektet hennes.

Mari forteller at hun bestemmer seg for hvordan det skal bli først, og så lager hun maler av papp og beregner størrelsen ut fra ispinnenes lengde.

«Jeg bruker pappkartong til veggene, og de må være hvit på den ene siden. Jeg bruker kun ispinner i 3 forskjellige størrelser, og skjuler og klipper av endene, det spørs hva jeg lager. Taket er av bearbeidet papp», forklarer Mari i Facebook-gruppen.

Foto: Mari Jøkulsdottir

Laget helt på frihånd

På spørsmål om hun har laget huset ut fra et byggesett, svarer hun at hun har laget det helt på frihånd.

«Jeg har lært meg dette selv og funnet metoder. For eksempel hvordan jeg skal lage vinduene. Det har tatt litt tid. Tegner maler og bygger i vei. Jeg bruker litt forskjellig, eggekartonger og papp med struktur, som jeg maler flere strøk for å få til ønsket effekt», sier Mari.

Foto: Mari Jøkulsdottir

Kan lekes med

Hun forteller videre at hun bruker en del tid på spesielt vinduene og gelenderet. Og at det ferdige huset er ganske så robust.

«Dette er kjempegøy for barna. Ser barna drømmer seg helt bort når de ser mine hus. Klør i fingrene for å få leke med det. Mine hus tåler også en støyt, så perfekt som barneleke dette», forteller Mari.

Foto: Mari Jøkulsdottir

Tåler å stå ute

Mari lager også ispinne-hus som tåler å stå ute. Men da bruker hun en annen kjerne enn papp.

«Jeg bruker mange strøk lakk på de som skal stå ute og med en annen kjerne enn papp. Disse tåler fint å stå ute under tak», forteller Mari.

Mari har også sin egne Facebook-gruppe der hun deler flere av prosjektene sine: Maris miracle . under the leaves Følg henne her for flere ideeer. 

Lik siden vår på Facebook for praktiske tips og inspirasjon til hjemmet!

mest lest nå

7 grunner til at plantene dine dør

Syns du også at plantene dine dør fort? Det trenger ikke bety at du ikke har grønne fingre. Og det er...

Faren bygger låven om til et luksushjem – se de fantastiske bildene

Frank Stafford elsker å se på interiør- og byggeprogrammer på TV. En dag kom han over en gammel låve, og fikk...

Trebarnsmoren lagde et nydelig hus ut av et helt vanlig lekehus. Se hvordan hun gjorde det

Eleesha Quinn (34) ønsket å lage noe helt spesielt ut av døtrenes lekehus. Hun pusset opp lekehuset på budsjett, slik at...

8 ting du kan gjøre for og reduserer brannfaren i hjemmet ditt

Å miste hus og hjem i brann, er noe mange av oss frykter. Ikke bare kan menneskeliv gå tapt, men man...

Så enkelt får du skinnende rent armatur på kjøkkenet igjen

Sliter du med misfarget og stygt armatur på kjøkkenet? Det sies at det enkle ofte er det beste, og når det kommer til nettopp...

Neste artikkel