fredag, august 7, 2020
- Annonse -

Se hva som skjer når du graver ned teposer i hagen din

Populært

Slik lager du klæppsuppe

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske...

Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Michael (28) har alltid vært glad i å snekre, samtidig som han er lidenskapelig opptatt av gamle biler. Da kom han på den geniale...

Slik holder du soverommet friskt med bakepulver

Finnes det noe bedre enn å komme inn i et rent soverom, hvor du møtes av en frisk bris fra det åpne vinduet og...

Den 96 år gamle damen skulle selge huset. Megleren ble målløs – her har tiden stått stille i 72 år

Nyheten om det urørte huset spredte seg fort da eieren bestemte seg for å selge. En megler tok tak i oppdraget, og ble helt...

Kaster du teposene dine når teen er ferdig? Det kommer du ikke til å gjøre etter å ha lest dette. Teposer vil nemlig gjøre underverker for hagen din, hvis du graver dem ned.

Teposer kan brukes til så mangt. De kan for eksempel lindre solbrenthet. Dynk den brente huden med våte teposer, og smerten vil avta. Brukte teposer kan også gi deg et deilig aromatisk bad. Hold teposen foran springen og la vannet renne gjennom den. Vipps, du har et deilig, nærende og velduftende bad.

Brukte teposer kan du og bruke når du skal marinere kjøtt. Gni kjøttet inn med den, eller legg den til i marinaden, og kjøttet vil bli både mørt og velsmakende.


Grav posen ned i hagen

Et annet smart triks, er å grave brukte teposer ned i blomsterbedene dine. Teen vil gi masse deilig næring til jorden, hvilket vil få plantene dine til å stortrives.

Teposene vil også holde innsekter borte fra bedene dine. Insekter hater nemlig lukten av te. Det gjør forresten katter og, hvis du har problemer med at katter tisser i bedene eller i grønnsakshagen din.

Teposene holder i tillegg plantene dine fri for sopp og mugg. Te inneholder et naturlig antisopp-middel. Du kan også vri opp noen brukte teposer i en spruteflaske og fylle på med litt vann. Spruter du denne blandingen over plantene, slipper du garantert både insekter og sopp.

Hindrer ugress

Men det er ikke bare innsekter, sopp og katter som hater te. Det gjør også ugress. Har du gravd ned noen teposer i blomsterbedet ditt, kommer ikke ugresset til å trives. Ikke noe mer luking, med påfølgende vonde knær og vond rygg. La teen ta seg av den jobben.

Her kan du se en video med alle de fantastiske egenskapene te har. Videoen er sett over 4,6 millioner ganger, så her er det garantert mange tips å ta med seg.

LES OGSÅ: Ikke kast bananskallet! Slik lager du vekstnæring til plantene


72,906FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel