torsdag, juli 9, 2020

Liker du Peoner? Her er de beste tipsene for å lykkes med den praktfulle blomsten

Populært

Derfor må du alltid feste kommoder og klesskap til veggen

En tragisk ulykke satt fokus på hvordan man bør sikre møbler i et hjem med små barn. Du kjenner sikkert igjen følelsen av å ha...

Derfor skal du grave egg og banan ned i jorden sammen med plantene dine

Egg og banan kan faktisk gjøre underverker for plantene dine. Har du ikke naturlig grønne fingre, eller masse penger å bruke på gjødsel, passer...

Pleier du å kaste eggeskall? Her er 9 tips til hvordan hagen kan dra nytte av dem!

Hva pleier egentlig du å gjøre med eggeskall? Det vanligste er helt klart å kaste dem i søpla, men visste du at eggeskall faktisk...

Kjøkkensjefens egne råd om rens av fastbrente rester på stekeformene

Bakeformer, stekebrett og langpanner får røff behandling, og sakte men sikkert vil de begynne å bære preg av nettopp dette. De blir slitt og...

Vi har alle våre favoritter; også når det kommer til blomster. Og selv om smaken er som baken har jeg nok til gode å treffe noen som ikke liker Peoner. Men hvordan skal man lykkes med denne blomsten?

Det spesielle med Peoner er deres store blomster som fremstår riktig så majestetisk. Men de kan være vanskelig å få til.


Svenske Leva & Bo har laget en artikkel hvor de gir sine beste tips for hva man skal gjøre for å lykkes med Pioner i sommer.


1. Bland forskjellige typer

Pioner har dessverre ganske kort blomstringstid. Det kan derfor være lurt å blande forskjellige sorter av blomsten. Kombiner typer som blomstrer tidlig og sent slik at du har vakre blomstrende pioner i bedet gjennom hele sommeren.

2. Halvskygge

Pioner skal helst ikke stå på den mest solfylte delen av hagen. Brennende sol hele dagen kan nemlig forkorte blomstringstiden. Plant peonene på en plass hvor det er halvskygge.


3. Plant på høsten

Ifølge Leva och Bo er det høsten som er den beste tiden å plante pioner. Man skal helst plante de på forhøyninger i hagen, og ikke på et sted som har overvann gjennom vinteren.

Plantasjen skriver at Peoner vil stå grunt, røttene skal bare være rett under jordskorpen. Dersom peonene ikke blomstrer kan det være et tegn på at de står for dypt.

4. Sandholdig jord

Pioner skal helst plantes i jord med sand. Torvjord er ikke en god løsningen da den lett blir sur etter noen år. Bruk gjerne kompostjord blandet med sand for best resultat.

Da er det bare å komme i gang med Pioner – en virkelig pryd for øyet!

LES OGSÅ: Driv frem petunia selv – en av hagens absolutte perler! Se hvordan Hilde gjorde det

72,604FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel