fredag, august 7, 2020
- Annonse -

Derfor skal du ha kaffefilter i blomsterkrukkene

Populært

Har du denne planten i huset er du kvitt både mus og edderkopper

Svært mange av oss har skikkelig angst for enten edderkopper eller mus, noen av oss har angst for begge deler. Også andre type insekter...

Dette huset er bare 30 kvadrat – få med deg hvor godt plassen er utnyttet

Når man skal bygge seg nytt hus er det lett å bli revet med i at huset skal være så voldsomt stort. Men de...

Visste du at ved bruk av bleier kan du få superabsorberende jord til plantene dine?

Grant Thompson har blitt en kjendis på YouTube. Årsaken er videoene hans. I disse presenterer han en rekke alternative bruksområder for dagligdagse ting. I videoen...

Alenemor bygget minihus på 18 m2 – se innsiden

Alenemoren Michelle “MJ” Boyle, fra Oregon, USA ble tvunget til å tenke kreativt da inntekten som servitør på en kafé...

Du har kanskje fått med det at det er viktig å ha god drenering i blomsterkrukkene dine. Hvis ikke kan blomstene råtne. Her skal du få et genialt tips til hvordan du både kan gi blomstene dine god drenering, samtidig som jorden holder på fuktigheten.

Mange legger litt grus i bunnen av blomsterkrukken før de heller på jord. Dette for at jorden ikke skal tette igjen de små hullene i bunnen av krukken. Våt jord blir nemlig lett klumpete. Blir dreneringshullet i krukken tettet igjen, renner ikke overflødig vann ut, vannet blir liggende i bunnen. Dette fører til at røttene råtner, og at blomsten dør. Det skriver nettsiden Apartment Therapy.

I tillegg vil det bli veldig tett i krukken, da hullet i bunnen også sørger for at luft kommer inn til røttene.


Selvvannende krukke

Legger du grus i bunnen av krukken, er det fare for at jorden renner ned mellom steinene og tettet til hullet likevel.

Men bytter du ut grusen med et kaffefilter, vil du garantert sørge for at blomstene dine får god drenering. I tillegg blir det bedre plass til mer jord, hvilket blomstene dine helt sikkert blir veldig glade for.

I tillegg til å drenene godt, har kaffefilteret også en annen funksjon. Kaffefilteret absorberer mye vann. Det betyr at de suger til seg mye av vannet, og de vil alltid være fuktige. Ikke så fuktige at røttene råtner, men så mye at blomstene dine alltid har tilgang på litt fuktighet. Man kan nesten si at du lager din egen selvvannende krukke, ved å legge et kaffefilter i bunnen.

Hindrer jordsøl

Sist men ikke minst, er kaffefilteret hendig når du skal flytte krukkene dine. Enten du skal potte om, eller bare flytte krukken, blir det ofte mye jordsøl når jorden renner ut av hullet.

Kaffefilteret sørger for at jorden ikke renner ut, og du slipper å vaske etterpå.

LES OGSÅ: 15 grunner til at du bør ikke kaste kaffegruten


72,906FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel