mandag, september 28, 2020

Derfor skal du ha kaffefilter i blomsterkrukkene

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

7 positive ting som skjer i kroppen din når du strikker

Er du glad i å strikke, vet du dette helt sikkert allerede – at strikking og annet håndarbeid er helsefremmende. Men visste du hvor...

Det perfekte ferieparadis for deg som elsker katter – her bor det over 600 av dem

Elsker du sommer, varme, hvite strender - og katter? Da bør gjerne Hawaii være ditt neste reisemål.  Hawaii er et av verdens travleste turiststeder, og...

11 tips til perfekt gressplen

Mange drømmer om en jevn, tykk og myk gressplen utenfor huset. Fri for mose og ugress. Legger du litt omtanke og...

Du har kanskje fått med det at det er viktig å ha god drenering i blomsterkrukkene dine. Hvis ikke kan blomstene råtne. Her skal du få et genialt tips til hvordan du både kan gi blomstene dine god drenering, samtidig som jorden holder på fuktigheten.

Mange legger litt grus i bunnen av blomsterkrukken før de heller på jord. Dette for at jorden ikke skal tette igjen de små hullene i bunnen av krukken. Våt jord blir nemlig lett klumpete. Blir dreneringshullet i krukken tettet igjen, renner ikke overflødig vann ut, vannet blir liggende i bunnen. Dette fører til at røttene råtner, og at blomsten dør. Det skriver nettsiden Apartment Therapy.

I tillegg vil det bli veldig tett i krukken, da hullet i bunnen også sørger for at luft kommer inn til røttene.

Selvvannende krukke

Legger du grus i bunnen av krukken, er det fare for at jorden renner ned mellom steinene og tettet til hullet likevel.

Men bytter du ut grusen med et kaffefilter, vil du garantert sørge for at blomstene dine får god drenering. I tillegg blir det bedre plass til mer jord, hvilket blomstene dine helt sikkert blir veldig glade for.

I tillegg til å drenene godt, har kaffefilteret også en annen funksjon. Kaffefilteret absorberer mye vann. Det betyr at de suger til seg mye av vannet, og de vil alltid være fuktige. Ikke så fuktige at røttene råtner, men så mye at blomstene dine alltid har tilgang på litt fuktighet. Man kan nesten si at du lager din egen selvvannende krukke, ved å legge et kaffefilter i bunnen.

Hindrer jordsøl

Sist men ikke minst, er kaffefilteret hendig når du skal flytte krukkene dine. Enten du skal potte om, eller bare flytte krukken, blir det ofte mye jordsøl når jorden renner ut av hullet.

Kaffefilteret sørger for at jorden ikke renner ut, og du slipper å vaske etterpå.

LES OGSÅ: 15 grunner til at du bør ikke kaste kaffegruten

73,358FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel