tirsdag, august 4, 2020
- Annonse -

Dette bør du sjekke før du kjøper potteplanter i butikken

Populært

Slik holder du liv i amaryllisen, selv etter avblomstring

Mange kjøper amaryllis til jul, spesielt fordi den har en vakker blomst, og den blomstrer gjerne om vinteren. Ikke fordi den...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt

Til den daglige rengjøringen, holder det å bruke litt oppvaskmiddel og skylle skjærebrettet under varmt vann. Men etter en stund, har...

Det unge paret ønsket seg en bokhylle utenom det vanlige. Resultatet er forbløffende

I motsetning til hva mange kanskje tror, så foretrekkes bøker fortsatt på papir. Riktignok finnes det mange gode digitale løsninger også, men i følge...

10 brilliante ting eddik kan brukes til

Eddik kan brukes til så mye mer enn bare til matlaging. Eddik er et fantastisk vidundermiddel som kan hjelpe deg med alt fra stinkende...

Noen ganger dør potteplantene nærmest før man i det hele tatt har fått dem i hus. Og noen ganger er det faktisk ikke din feil. Følger du dette tipset, kan plantene dine holde seg mye lenger.

«Æsj, jeg har bare ikke grønne fingre», tenker du kanskje, og kaster den slappe planten. Men kanskje kunne planten ha overlevd, dersom du hadde sjekken den litt ekstra i butikken før du tok den med deg hjem.

Svenske Helena Mattsson driver bloggen Helenas hem & trädgård. Her gir hun leserne sine mange tips til hvordan man best kan ta vare på blomster og planter.


Nå kommer hun med et tips du kan ta i bruk allerede i butikken.

Pass på røttene

Røttene til planten, er et stikkord her. De bør nemlig se hvite og friske ut.

«Løft gjerne planten ut av potten for å se på røttene», skriver Helena.

«Ser det friskt og greit ut? Se også etter spretthaler i jorden. De er hvite, små dyr som svekker planten ved å spise på røttene», skriver hun videre.

Helena legger til at røttene skal være hvite når du kjøper plantene i butikken. Det betyr at planten er frisk. Er røttene brune, er de skadet, og planten kommer ikke til å overleve særlig lenge.

Sjekk bladene

Helena anbefaler også at man tar en titt på bladene. Nærmere bestemt på undersiden av bladene. Snu planten på hodet og se etter sykdommer og skadedyr. Skadedyr skjuler seg ofte på undersiden av bladene. Her kan du også se setter merker etter disse dyrene.

Til slutt anbefaler blomsterbloggeren at man passer på å få plantene godt pakket inn før man tar dem med seg ut av butikken. De fleste planter er vare for temperaturforskjeller, og de tåler dårlig sterk vind.

Når du kommer hjem, må du følge bruksanvisningen på planten. Sett deg inn i hvor mye vann og lys den skal ha.

Følger du disse rådene, har du alle forutsetninger til å få en frisk og fin plante.

72,891FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel