tirsdag, september 22, 2020

Derfor skal du la syltetøyglasset stå på hodet

Populært

Støvsuger du levende edderkopper? Det bør du slutte med

Er du en av dem om er raskt med å finne frem støvsugeren når du ser en stor edderkopp? Vel, om du tror at...

10 historiske, spektakulære bygg tilbyr nå virtuell omvisning

Siden koronaviruset nå herjer, må vi holde oss mest mulig hjemme. Reiser til andre land, og besøk på kulturinstitusjoner og museer...

Bygget eget piknikbord til hagens ekorn

Jeg vil tro de fleste som har hage synes det er morsomt og interessant med dyreliv i hagen. Så hvorfor ikke...

Mann byttet ut en liten skrue i hjemmet for sikre seg mot tyver. Nå spres den geniale ideen!

Visste du at ved å bytte ut en 13mm lang skrue, kan du sikre hjemmet ditt mot innbruddstyver? Da Mariana Harrison flyttet hjemmefra, var hennes...

 Er du som meg så er et av årets høydepunkt å plukke med seg bær og lage blant annet syltetøy. Da er dette trikset helt genialt.

Blåbærene lyser opp i skogens lyng. Likeså gjør tyttebærene. Bringebærene er søte. Og er du riktig heldig, kan du til og med komme over multe.

Bærene kan man nyte på så mange forskjellige måter. Noen putter dem rett i munnen. Andre spiser dem med melk og sukker på. Eller hva med å lage en deilig bringebærkake? Eller brownies med blåbær? Mange lager også saft og syltetøy av bærene.

syltetøyglass
Det finnes en god grunn til hvorfor syltetøyglassene bør stå opp ned. Foto: Canva

Kommer lett mugg i syltetøyet

Dessverre holder ikke syltetøyet så lenge. Det kan fort komme mugg i det deilige syltetøyet. Og da er det bare en ting å gjøre: Man må kaste det.

Hvis du ikke har lyst til å bruke konserveringsmiddel i syltetøyet ditt, finnes det et enkelt triks som forlenger syltetøyets levetid betraktelig. Og det er så enkelt: Nemlig å snu syltetøyglasset på hodet.

Slik gjør du

For å hindre utvikling av bakterier i glasset, gjør du følgende:

1. Steriliser glassene i ovnen. Varm de på 100 grader i 30 minutter.

2. Kok syltetøyet og hell det i de varme glassene.

3. Skru på lokket og snu glassene opp ned mens syltetøyet fortsatt er varmt.

4. La glassene stå på hodet til syltetøyet har kjølnet. Da kan du snu glassene riktig vei igjen.

Dette smarte trikset er hentet fra den svenske landbrukssiden Land.

Dreper bakteriene

Når det varme syltetøyet kommer i kontakt med hele glasset og lokket, dør alle bakteriene slik at syltetøyet holder seg lenger.

Ganske så smart, ikke sant? Da er det bare å glede seg til du kan finne frem bærplukker og spann og begi seg ut på tur.

73,241FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel