torsdag, juli 9, 2020

Derfor skal du la syltetøyglasset stå på hodet

Populært

Slik lager du klæppsuppe

Denne klassiske retten går under flere navn. Klæppsuppe, bollesuppe, klæppmel. Uansett hva du kaller den, her er oppskriften på den nostalgiske...

Han kjøper en gammel ambulanse og gjør den om til en bobil. Se hvordan den ser ut nå

Michael (28) har alltid vært glad i å snekre, samtidig som han er lidenskapelig opptatt av gamle biler. Da kom han på den geniale...

Faren bygger låven om til et luksushjem – se de fantastiske bildene

Frank Stafford elsker å se på interiør- og byggeprogrammer på TV. En dag kom han over en gammel låve, og fikk...

Dette enkle støvsuger-trikset gjør så hjemmet ditt dufter nydelig

Det lukter ikke alltid så godt etter at man har støvsugd. En velbrukt støvsuger har en tendens til å legge igjen en eim av...

Det er faktisk ikke så lenge til vår og sommer. Mange av oss gleder seg stort til skogen bugner av deilige bær. Er du som meg så er et av årets høydepunkt å plukke med seg bær og lage blant annet syltetøy. Da er dette trikset helt genialt.

Blåbærene lyser opp i skogens lyng. Likeså gjør tyttebærene. Bringebærene er søte. Og er du riktig heldig, kan du til og med komme over multe.


Bærene kan man nyte på så mange forskjellige måter. Noen putter dem rett i munnen. Andre spiser dem med melk og sukker på. Eller hva med å lage en deilig bringebærkake? Eller brownies med blåbær? Mange lager også saft og syltetøy av bærene.


syltetøyglass
Det finnes en god grunn til hvorfor syltetøyglassene bør stå opp ned. Foto: Canva

Kommer lett mugg i syltetøyet

Dessverre holder ikke syltetøyet så lenge. Det kan fort komme mugg i det deilige syltetøyet. Og da er det bare en ting å gjøre: Man må kaste det.

Hvis du ikke har lyst til å bruke konserveringsmiddel i syltetøyet ditt, finnes det et enkelt triks som forlenger syltetøyets levetid betraktelig. Og det er så enkelt: Nemlig å snu syltetøyglasset på hodet.

Slik gjør du

For å hindre utvikling av bakterier i glasset, gjør du følgende:


1. Steriliser glassene i ovnen. Varm de på 100 grader i 30 minutter.

2. Kok syltetøyet og hell det i de varme glassene.

3. Skru på lokket og snu glassene opp ned mens syltetøyet fortsatt er varmt.

4. La glassene stå på hodet til syltetøyet har kjølnet. Da kan du snu glassene riktig vei igjen.

Dette smarte trikset er hentet fra den svenske landbrukssiden Land.

Dreper bakteriene

Når det varme syltetøyet kommer i kontakt med hele glasset og lokket, dør alle bakteriene slik at syltetøyet holder seg lenger.

Ganske så smart, ikke sant? Da er det bare å glede seg til du kan finne frem bærplukker og spann og begi seg ut på tur.

72,604FansLik
259FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel