lørdag, mai 15, 2021

Derfor legger mange en bomullsdott i kjøleskapet

Populært

spot_img

Mange gode tips og husmorråd har gått tapt med tiden. Det har også dette trikset, som holder vond lukt borte fra kjøleskapet. Nå er det på tide å hente det fram i lyset igjen.

Vond lukt i kjøleskapet, er noe alle vil oppleve fra tid til annen. Det kan skyldes flere ting, som for eksempel det helt åpenlyse, at man har glemt igjen mat som har gått ut på dato. Eller at man setter mat inn i kjøleskapet uten å dekke den til.

Men noen ganger er det vanskelig å finne ut hvor den vonde lukten kommer fra. Man kan til og med kjenne lukten selv etter man har tatt ut alle matvarene, kastet det som er gammelt, og vasket hele kjøleskapet innvendig.

Vask kjøleskapet jevnlig

For å forebygge vond lukt, bør man vaske kjøleskapet jevnlig. Ofte holder det å bare bruke vann, men har du ekstra vanskelige flekker, eller plages med vond lukt, kan du vaske kjøleskapet med vann blandet ut i eddik.

Du kan også vaske med vann tilsatt litt salt. Tomatjus fingerer også ypperlig som vaskemiddel. Syren i tomatjusen vil løsne vanskelige flekker, og fjerne den vonde lukta. Bare husk å tørke godt over etterpå, slik at du ikke får masse rester etter tomatjusen i kjøleskapet ditt.

Bomullsdott-trikset

Lukter det fortsatt vondt av kjøleskapet ditt, eller ønsker du å forebygge at lukt setter seg, vil dette trikset kunne hjelpe deg:

Dypp en bomullsdott i vaniljepulver, og legg den inn i kjøleskapet. Ifølge Cleaner Home, vil bomullen fungere som en luktfjerner. I tillegg vil vaniljen gi en frisk og god duft i kjøleskapet.

Du kan også presse litt sitron på bomullen, og legge den inn i kjøleskapet.

Et annet triks å ta med seg, er teposer. Legg et par brukte teposer i en skål, og sett skålen inn i kjøleskapet. Teposene vil trekke til seg den vonde lukten, og la kjøleskapet ditt lukte rent og godt.

76,778FansLik
269FølgereFølg
spot_img
spot_img

Neste artikkel