fredag, august 7, 2020
- Annonse -

Derfor bør du gni en hodekål over gulvteppet ditt – dette trikset er genialt

Populært

Slik holder du liv i amaryllisen, selv etter avblomstring

Mange kjøper amaryllis til jul, spesielt fordi den har en vakker blomst, og den blomstrer gjerne om vinteren. Ikke fordi den...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt

Til den daglige rengjøringen, holder det å bruke litt oppvaskmiddel og skylle skjærebrettet under varmt vann. Men etter en stund, har...

Slik får du stekeovnen din ren, uten å skrubbe

Å rengjøre stekeovnen er noe herk. Ofte blir det utsatt og utsatt helt til ovnen er så full av fastbrente matrester at det står...

8 ting du kan gjøre for og reduserer brannfaren i hjemmet ditt

Å miste hus og hjem i brann, er noe mange av oss frykter. Ikke bare kan menneskeliv gå tapt, men man...

Vakre tepper i flotte materialer og farger, løfter umiddelbart koselighetsfaktoren i hjemmet ditt. Men gulvtepper er også noen skikkelige støvsamlere. De kan være vanskelige og rengjøre skikkelig. Her skal du får et tips til hvordan du kan rengjøre og få frem de vakre fargene i teppene dine igjen.

De fleste av oss løper over teppene med en støvsuger en gang eller to i uka. Det tar det verste av smuler og støv. Men mye støv ligger igjen i teppet, og det vil med tiden gjøre fargene i teppet blasse. Spesielt gjelder dette persiske og orientalske tepper, og andre tepper laget av ull.

Å rengjøre gulvtepper skikkelig, er en tung og kostbar geskjeft. Enten må man sende teppet til et renseri, hvilket både er dyrt og tungvint, eller man kan rense det hjemme med diverse mer eller mindre skadelige kjemikalier.


Gni hodekål over teppet

Men visste du at du enkelt kan rengjøre gulvteppene dine med en hodekål?

Skjær hodekålen i to, og gni halvpartene over teppet med den avskårne siden ned. Etterpå kjører du over teppet ditt med støvsugeren for å få opp kålbitene som blir liggende igjen.

Nå vil du se at fargene og mønstrene i teppene dine igjen blir sterke og vakre, slik de en gang var da teppet var nytt. Det er syren i hodekålen som rengjør teppene og får frem fargen.

Fjerner vanskelige flekker

Du kan også bruke hodekål direkte på flekker på teppet. Søler noen tacosaus eller vin på teppet, kan du først helle over litt vann med kullsyre, og så gni flekken med en bit hodekål. Og vips, så er flekken borte.

Her kan du se en video med tepperengjøring med hodekål. Det er den svenske rengjøringseksperten Marléne Eriksson, som viser trikset på svenske TV 4.

LES OGSÅ: Bruker du isbitbrett kun til vann? Sjekk disse geniale tipsene


72,906FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel