Quantcast
torsdag, november 26, 2020

Derfor bør du gni en hodekål over gulvteppet ditt – dette trikset er genialt

Populært

Lag din egen vannkanne med lys

I dag har vi en vakker utendørs DIY å dele med deg. Denne vannkannen med lys er så vakker og så lett å lage! Velg...

DIY: Se hvordan du forvandler baller av aluminiumsfolie til vakre kuler

Elsker du både DIY og resirkulering? Da bør du sjekke ut denne japanske trenden! En av de tingene som ikke kan gjenbrukes til særlig...

Renoverte campingvogn fra 1988 – sjekk resultatet

Flere og flere nordmenn får øynene for å feriere i sitt eget land, noe som er spesielt aktuelt nå i sommer med koronaepidemien. Noe...

Alenefaren kjøper en gammel skolebuss, og forvandler den om til et hjem for seg og sin datter

Adam Collier (42) er en snekker fra Brighton i England. Han har en tenåringsdatter, Devan. Sammen har de laget seg et hjem av en...

Vakre tepper i flotte materialer og farger, løfter umiddelbart koselighetsfaktoren i hjemmet ditt. Men gulvtepper er også noen skikkelige støvsamlere. De kan være vanskelige og rengjøre skikkelig. Her skal du får et tips til hvordan du kan rengjøre og få frem de vakre fargene i teppene dine igjen.

De fleste av oss løper over teppene med en støvsuger en gang eller to i uka. Det tar det verste av smuler og støv. Men mye støv ligger igjen i teppet, og det vil med tiden gjøre fargene i teppet blasse. Spesielt gjelder dette persiske og orientalske tepper, og andre tepper laget av ull.

Å rengjøre gulvtepper skikkelig, er en tung og kostbar geskjeft. Enten må man sende teppet til et renseri, hvilket både er dyrt og tungvint, eller man kan rense det hjemme med diverse mer eller mindre skadelige kjemikalier.

Gni hodekål over teppet

Men visste du at du enkelt kan rengjøre gulvteppene dine med en hodekål?

Skjær hodekålen i to, og gni halvpartene over teppet med den avskårne siden ned. Etterpå kjører du over teppet ditt med støvsugeren for å få opp kålbitene som blir liggende igjen.

Nå vil du se at fargene og mønstrene i teppene dine igjen blir sterke og vakre, slik de en gang var da teppet var nytt. Det er syren i hodekålen som rengjør teppene og får frem fargen.

Fjerner vanskelige flekker

Du kan også bruke hodekål direkte på flekker på teppet. Søler noen tacosaus eller vin på teppet, kan du først helle over litt vann med kullsyre, og så gni flekken med en bit hodekål. Og vips, så er flekken borte.

Her kan du se en video med tepperengjøring med hodekål. Det er den svenske rengjøringseksperten Marléne Eriksson, som viser trikset på svenske TV 4.

LES OGSÅ: Bruker du isbitbrett kun til vann? Sjekk disse geniale tipsene

74,197FansLik
270FølgereFølg

Neste artikkel