fredag, mai 29, 2020

Derfor bør du bruke eddik i klesvasken

Populært

9 vakre adventstjerner til huset ditt

Adventstjerner er ikke som de en gang var. Tidligere var det den ene klassiske julestjernen som prydet de fleste hjem i...

15-åringen bygger et bord på sløyden. Får snekkere over hele verden til å måpe

Den 15 år gamle gutten, som bare kaller seg for Baumstaller på Imgur, viser hvordan han har laget bordet, som han kaller et evighetsbord....

Trebarnsmoren lagde et nydelig hus ut av et helt vanlig lekehus. Se hvordan hun gjorde det

Eleesha Quinn (34) ønsket å lage noe helt spesielt ut av døtrenes lekehus. Hun pusset opp lekehuset på budsjett, slik at...

96 år gammel kvinne har bevart huset helt likt gjennom 72 år – Se bildene!

Jeg elsker vintage. Kanskje mye på grunn av at jeg synes gamle ting alltid har en historie å fortelle, og så er det noe...

Det er vel få følelser som er bedre enn å synke nyvasket og ren ned i deilig mykt sengetøy etter en lang og hektisk dag. Hvis det så også lukter godt er det bare enda bedre.

Problemet er bare at skal man få til dette på en så effektiv måte som mulig, krever det som regel kjemikalier. I form av et skyllemiddel som tilsettes i forbindelse med vask. Ulempen med dette er at man ikke alltid vet hva som er i, med potensielle farer for allergier og lignende som resultat.


Riktignok finnes det mange gode og miljøvennlige alternativer, men faktisk kan man også lage det selv – og sannsynligvis har man allerede alt man trenger. I kjøkkenskapet hjemme. Nemlig eddik.


Eddik har den samme mykgjørende effekten som tradisjonelle skyllemidler, men til gjengjeld er eddik ufarlig for naturen. Dessuten bidrar eddik til å holde vaskemaskinen ren samtidig som det nøytraliserer lukt i klærne.

Det aller beste er konsentrert eddik uten tilsetningsstoffer (krydderier og lignende), og man skal bare bruke maksimalt en kvart desiliter per vask, litt avhengig av stoffet man vasker.

Man kan også blande eddiken med eteriske oljer og vann og dermed lage sitt eget skyllemiddel, som er både miljøvennlig, billig og minst like effektivt som det man kjøper på butikken.

Den svenske avisen Expressen har publisert en oppskrift mange benytter seg av, men man kan også eksperimentere litt på egenhånd og se hva man liker.


Dette trenger man:

9 desiliter kokt og deretter avkjølt vann.

3 desiliter eddikessens

Cirka ti dråper eterisk lavendelsolje.

Dette gjør man:

Man blander vannet, eddikessensen og oljen i en vanlig ren flaske, ryster godt, voila, ferdig.

Så enkelt kan det gjøres. Del gjerne dette tipset slik at flere får øynene  opp for hvor enkelt det kan være å lage sitt eget skyllemiddel.

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel