tirsdag, oktober 20, 2020

Derfor bør du bruke eddik i klesvasken

Populært

Temperaturen på soverommet har stor betydning for en lang rekke ting

Noen liker å ha det varmt når de sover, andre liker å ha det kaldt. Men spiller det egentlig noen rolle da, tenker mange,...

Denne kvinnen har løst verdensmysteriumet – Her skjuler de forsvunne strømpene seg

Du har garantert opplevd det. Du har garantert klødd deg i hodet og irritert deg. Hvor blir alle sokkene av, som du var sikker...

Advarsel – påskeliljene er ekstremt giftige for hunder og katter

Påskeliljene er så giftige at katten og hunden din kan dø etter bare å ha tatt én bit av blomsten, eller...

Slik får du frodige tomatplanter kun ved bruk av en bøtte

Flere og flere bruker hagen sin til å plante frukt, grønnsaker og urter. Ikke noe er så deilig som å spise...

Det er vel få følelser som er bedre enn å synke nyvasket og ren ned i deilig mykt sengetøy etter en lang og hektisk dag. Hvis det så også lukter godt er det bare enda bedre.

Problemet er bare at skal man få til dette på en så effektiv måte som mulig, krever det som regel kjemikalier. I form av et skyllemiddel som tilsettes i forbindelse med vask. Ulempen med dette er at man ikke alltid vet hva som er i, med potensielle farer for allergier og lignende som resultat.

Riktignok finnes det mange gode og miljøvennlige alternativer, men faktisk kan man også lage det selv – og sannsynligvis har man allerede alt man trenger. I kjøkkenskapet hjemme. Nemlig eddik.

Eddik har den samme mykgjørende effekten som tradisjonelle skyllemidler, men til gjengjeld er eddik ufarlig for naturen. Dessuten bidrar eddik til å holde vaskemaskinen ren samtidig som det nøytraliserer lukt i klærne.

Det aller beste er konsentrert eddik uten tilsetningsstoffer (krydderier og lignende), og man skal bare bruke maksimalt en kvart desiliter per vask, litt avhengig av stoffet man vasker.

Man kan også blande eddiken med eteriske oljer og vann og dermed lage sitt eget skyllemiddel, som er både miljøvennlig, billig og minst like effektivt som det man kjøper på butikken.

Den svenske avisen Expressen har publisert en oppskrift mange benytter seg av, men man kan også eksperimentere litt på egenhånd og se hva man liker.

Dette trenger man:

9 desiliter kokt og deretter avkjølt vann.

3 desiliter eddikessens

Cirka ti dråper eterisk lavendelsolje.

Dette gjør man:

Man blander vannet, eddikessensen og oljen i en vanlig ren flaske, ryster godt, voila, ferdig.

Så enkelt kan det gjøres. Del gjerne dette tipset slik at flere får øynene  opp for hvor enkelt det kan være å lage sitt eget skyllemiddel.

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel