fredag, august 7, 2020
- Annonse -

Derfor bør du bruke eddik i klesvasken

Populært

Slik holder du liv i amaryllisen, selv etter avblomstring

Mange kjøper amaryllis til jul, spesielt fordi den har en vakker blomst, og den blomstrer gjerne om vinteren. Ikke fordi den...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt

Til den daglige rengjøringen, holder det å bruke litt oppvaskmiddel og skylle skjærebrettet under varmt vann. Men etter en stund, har...

Slik får du stekeovnen din ren, uten å skrubbe

Å rengjøre stekeovnen er noe herk. Ofte blir det utsatt og utsatt helt til ovnen er så full av fastbrente matrester at det står...

8 ting du kan gjøre for og reduserer brannfaren i hjemmet ditt

Å miste hus og hjem i brann, er noe mange av oss frykter. Ikke bare kan menneskeliv gå tapt, men man...

Det er vel få følelser som er bedre enn å synke nyvasket og ren ned i deilig mykt sengetøy etter en lang og hektisk dag. Hvis det så også lukter godt er det bare enda bedre.

Problemet er bare at skal man få til dette på en så effektiv måte som mulig, krever det som regel kjemikalier. I form av et skyllemiddel som tilsettes i forbindelse med vask. Ulempen med dette er at man ikke alltid vet hva som er i, med potensielle farer for allergier og lignende som resultat.

Riktignok finnes det mange gode og miljøvennlige alternativer, men faktisk kan man også lage det selv – og sannsynligvis har man allerede alt man trenger. I kjøkkenskapet hjemme. Nemlig eddik.


Eddik har den samme mykgjørende effekten som tradisjonelle skyllemidler, men til gjengjeld er eddik ufarlig for naturen. Dessuten bidrar eddik til å holde vaskemaskinen ren samtidig som det nøytraliserer lukt i klærne.

Det aller beste er konsentrert eddik uten tilsetningsstoffer (krydderier og lignende), og man skal bare bruke maksimalt en kvart desiliter per vask, litt avhengig av stoffet man vasker.

Man kan også blande eddiken med eteriske oljer og vann og dermed lage sitt eget skyllemiddel, som er både miljøvennlig, billig og minst like effektivt som det man kjøper på butikken.

Den svenske avisen Expressen har publisert en oppskrift mange benytter seg av, men man kan også eksperimentere litt på egenhånd og se hva man liker.

Dette trenger man:

9 desiliter kokt og deretter avkjølt vann.

3 desiliter eddikessens


Cirka ti dråper eterisk lavendelsolje.

Dette gjør man:

Man blander vannet, eddikessensen og oljen i en vanlig ren flaske, ryster godt, voila, ferdig.

Så enkelt kan det gjøres. Del gjerne dette tipset slik at flere får øynene  opp for hvor enkelt det kan være å lage sitt eget skyllemiddel.

72,906FansLik
262FølgereFølg
Lik oss på Facebook:

Neste artikkel