torsdag, oktober 22, 2020

Brannvesenet med viktig advarsel: Dette må du aldri gjøre med skjøteledningen!

Populært

Barn som gjør husarbeidet har større sjanse for å lykkes som voksne

Flere studier og forskere er enig; det lønner seg å involvere barna i husarbeidet.  Du som småbarnsforelder kjenner nok på det evige jaget. Etter jobb...

Ny forskning viser at friske blomster reduserer smerte og angst hos mennesker

Hvis noen sørger eller er lei seg, hva gjør vi da? Jo, vi kjøper blomster til dem. Hvordan sier du til din kjære at...

Dette er de ti stedene i boligen din med mest bakterier

Trodde du det bare var toalettet ditt som var fullt av bakterier? Da må du tro om igjen. Etter å ha...

Ønsker du sommerfugler i hagen? Dette må du vite om sommerfuglbusk

Buddleja, eller sommerfuglbusken som den også kalles, er ikke bare vakker å se på, den lukter godt, og tiltrekker seg - som navnet tilsier...

Skjøtekabler er veldig praktiske å ha når du har ledninger som ikke kan når stikkontakten. Men du bør være forsiktig med å koble til for mange ting på en gang til strømuttaket.

Hvert år rykker brannvesenet ut til tusenvis av boliger på grunn av brann. Samtidig vet vi at mange slukker branner selv, noe som gjør at det eksakte tallet på hvor mange branner vi har i hus er vanskelig å estimere.

De fleste branner i boliger oppstår mellom desember og mars. De vanligste årsakene er levende lys, ovner, varmeapparater og elektriske installasjoner.

Brannvesenet advarer

I USA har brannvesenet i Umatilla gått ut med en oppfordring ettersom de ser at den samme feilen medfører brann etter brann. På Facebook skriver de:

«Folk bruker hyppigere portable ovner, som for eksempel oljeovner. Vi vil bare minne deg på at du aldri må koble en portabel ovn til en skjøteledning, de er ikke designet for å håndtere mengden strøm som en portabel ovn trenger og kan derfor lett bli overopphetet og begynne å brenne. Vennligst del informasjonen og vær forsiktig med dette.»

Bildet er fra brannvesenets egen stasjon, der de gjorde en slik feil.

Foto: Facebook

En standard skjøteledning med tre uttak klarer 3690 watt. Dette kan tilsvare 57 bærbare datamaskiner, fire kaffetraktere eller bare to hårfønere, ifølge Vasabladet. Så hva du kobler i skjøtledningen er virkelig av betydning.

Vær forsiktig, og kontroller både hva du kobler til skjøteledningen, og hvor mye den tåler.

På videoen nedenfor kan du se hvor fort en brann kan spre seg.

Del dette med dine kjære på Facebook, slik at de også blir oppmerksomme på risikoen!

73,673FansLik
268FølgereFølg

Neste artikkel