lørdag, desember 9, 2023

Blomster og grønne planter – få boligen din til å skinne

Populært

Selv om det moderne mennesket ofte bor i et sterilt og kontrollert miljø med betong og metall, er det ikke lenge siden kontakten med naturen var mye mer direkte. Planter og blomster er selvfølgelig helt avgjørende for livet på jorden, men de kan også bidra til å gjenopprette noe av kontakten med naturen i boligen din. Planter og blomster er ofte det som kommer lengst ned på innkjøpslisten ved innredning av en ny bolig, men noen vakre blomster og grønne planter kan gjøre hele forskjellen.

Sammenhenger som er vanskelige å forklare

Til å begynne med er det selvfølgelig ikke mulig å forklare nøyaktig hva som gjør planter og blomster til et så kraftig virkemiddel når du innreder og pynter opp i boligen. Hvis du ser etter inspirasjon hos en forhandler som Euroflorist, vil du legge merke til at fargevalg er et viktig element. Akkurat hvordan ulike farger påvirker oss er vanskelig å måle, da det også henger sammen med individuelle preferanser.

Estetikk handler om hva vi mennesker oppfatter som vakkert, og her finnes det kanskje også noen fellestrekk mellom planter, blomster og annet interiør. Vi velger for eksempel ofte å innrede med naturmaterialer, noe som på en måte henter tre og naturfibre inn i boligen. Kanskje er det også noe av dette vi prøver å oppnå med levende blomster og planter?

Målbare faktorer – fuktighet og lyd

Det finnes et par klare målbare faktorer som kan knyttes til det å innrede med planter og blomster:

  • Planter og blomster tilfører fuktighet til luften, noe som kan være fint særlig om vinteren når luften er tørr.
  • Dessuten kan grønne planter med store blader skape en lun atmosfære ved å absorbere noe lyd og støy.

Det er åpenbart mulig å oppnå de samme effektene med mer artifisielle metoder, for eksempel ved å bruke en luftfukter eller støyabsorberende materialer i interiøret. Samtidig vil det ikke gi den samme følelsen som når du bruker naturlige møbler og planter.

Fleksible kontraster og spennende fargespill

Blomster og planter er ikke bare den siste prikken over i-en når det gjelder interiøret, de kan også fungere som fleksible og levende kontraster til andre designgrep. For eksempel kan et naturlig interiør med duse farger og naturmaterialer kompletteres med fargerike blomster for en spennende kontrasteffekt.

Til syvende og sist vil vi kanskje aldri få en fullstendig forklaring på hvorfor vi mennesker elsker å pynte med planter og blomster – men resultatet er fantastisk.

1,240FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel