tirsdag, juni 28, 2022

5 enkle triks for å holde stekeovnen ren

Populært

Rengjøring av komfyren er et ork – men her finnes det noen enkle triks som kan til å spare deg for mye tid.

Om du noen gang har vasket en stekeovn vet du at svidde matrester og fett er gjenstridige flekker som kan være svært vanskelige å få bort. Vidunderkurene i butikken er ofte dyre – og dessuten ikke alltid så effektive som de lover.  

Med disse grepene fra den svenske nettsiden Allas slipper du å rengjøre ovnen like ofte, og jobben blir betraktelig enklere når du først må gjøre den:

1. Få en dryppbeskyttelse

Ved hjelp av dryppbeskyttelse unngår du unødvendige flekker. Beskyttelsen forhindrer at dryppende matrester setter seg fast i ovnen. I stedet er det bare å fjerne beskyttelsen og rengjøre den.

2. Ikke glem stativene

Stativene i stekeovnen blir lett skitne, i likhet med resten av ovnen.

Men hvis du har et badekar eller en stor vask hvor grillene får plass, kan du gjøre de ren på et blunk.

Tapp opp varmt vann og tilsett omtrent en desiliter vaskemiddel. Hvis grillen er veldig skitten, kan du også tilsette litt bakepulver og sitron.

La blandingen virke over natten – eller minst fire timer. Da kan du enkelt tørke flekkene av med en svamp. Husk å skylle grundig før du setter dem tilbake i ovnen.

Hvis ovnsstativet passer i oppvaskmaskinen, kan du også prøve å vaske delene der.

3. Rengjør ovnsdøren

Ovnsdøren må også rengjøres. Jo oftere du gir den litt kjærlighet, jo lettere er det å bli kvitt flekkene. For på døren blir det sjelden like brent som i resten av ovnen.

Slik får du ren stekeovn.

Ta en halv desiliter vann og samme mengde bakepulver for å lage deg en rengjøringspasta. Smør den over ovnsdøren og la blandingen virke. Jo skitnere døren er, jo mer tid må gir du den.

Skrubb deretter med en våt skuresvamp.

4. Rengjør ovnen etter bruk

Hvis du gjør det til en vane å rengjøre ovnen umiddelbart etter bruk, vil ikke flekkene få satt seg.

Etter å ha brukt ovnen setter du inn en kasserolle med vann. La ovnen jobbe på høy temperaturen og i tjue minutter. Dampen gjør at smusset løsner.

Når ovnen er avkjølt kan du tørke av smusset.

Dersom ovnen er veldig skitten kan du la det stå på ca. 50 grader i en time.

5. Bruk stekeposer

Hovedårsaken til at du av og til må skrubbe komfyren er mat og fett som drypper eller spruter. Dersom du tilbereder maten i stekeposer unngår du dette.

LES OGSÅ: Slik får du stekeovnen din ren, uten å skrubbe

1,195FansLik
278FølgereFølg

Neste artikkel