mandag, september 28, 2020

10 ting du kan bruke brukte teposer til

Populært

Visste du at eddik kan gjøre underverker for plantene dine?

Vi snakker selvfølgelig om eddik. Og ikke bare får den plantene dine til å vokse og blomstre. Eddiken gir også liv til døde planter,...

7 positive ting som skjer i kroppen din når du strikker

Er du glad i å strikke, vet du dette helt sikkert allerede – at strikking og annet håndarbeid er helsefremmende. Men visste du hvor...

Det perfekte ferieparadis for deg som elsker katter – her bor det over 600 av dem

Elsker du sommer, varme, hvite strender - og katter? Da bør gjerne Hawaii være ditt neste reisemål.  Hawaii er et av verdens travleste turiststeder, og...

11 tips til perfekt gressplen

Mange drømmer om en jevn, tykk og myk gressplen utenfor huset. Fri for mose og ugress. Legger du litt omtanke og...

Neste gang du har laget deg en god kopp med te, ikke kast teposen. Den kan du nemlig bruke til å vaske vinduer, fjerne dårlig ånde og gjøre søndagssteken ekstra mør.

Her er 10 ting du kan bruke brukte teposer til:

1 Fjern vond lukt i kjøleskapet

Legg et par teposer i en skål og sett den inn i kjøleskapet ditt. Teposene vil trekke til seg den vonde lukten, og la kjøleskapet ditt lukte rent og godt.

2 Gi ekstra smak til pastaen

Brukte teposer gir en ekstra god smak på pastaen. Legg teposene i pastavannet før du har i pastaen, og kok opp. Fjern teposene og kok pastaen som vanlig. Jasminete, chai- og kanel-te er ekstra godt.

3 Vask vinduer

Klem te fra de brukte teposene på vinduet ditt, eller på speilet, og tørk av. Teen gjør at fett og andre flekker løser seg opp.

4 Bruk som møbelvask

Dra de brukte teposene over treverket på møblene dine. Tørk av. Teen vil både løse opp fett og flekker, og samtidig gi farge der det er riper og hakk.

5 Te som gjødsel

Riv opp teposene, og grav innholdet ned i bedene dine. Plantene dine kommer til å elske te-gjødselen.

6 Bruk som marinade

Gni brukte teposer over steken din noen timer før du setter den i stekeovnen. Teen vil gi deilig smak, og i tillegg mørne kjøttet.

7 Mot kløe og svie

Blir du stukket av en mygg, eller brenner deg på brennesle? Legg en brukt tepose over, og den vil lindre kløe og smerte.

8 Til oppvasken

Er du på hytta og mangler oppvaskmaskin? Legg et par teposer i oppvaskvannet sammen med oppvasken. Teen gjør at fettet slipper, og det blir enklere å vaske opp.

9 Fjern mørke ringer under øynene

Dette er et velkjent triks, men ikke mindre virkningsfullt for det. Plasser to kalde, brukte teposer over øynene, og la de virke i 15 minutter. Det vil gjøre underverker.

10 Mot dårlig ånde

Lag te på de brukte teposene, og bruk denne tynne teen som munnskyllevann. Det vil fjerne dårlig ånde. Spesielt peppermynte-te fungerer godt.

Kilde: Daily Mail

73,358FansLik
262FølgereFølg

Neste artikkel