fredag, mai 29, 2020

10 ting du kan bruke brukte teposer til

Populært

5 gode råd for å opprettholde en sunn insektbestand hjemme i hagen

Vi har alle et forhold til insekter. Enten vi grøsser over edderkopper, klasker etter mygg, smekker fluer eller lar oss fascinere av sommerfuglenes skjønnhet,...

Sengen din er full av ekle kryp – slik blir du kvitt dem

Hvor hurtig er du til å re sengen din når du står opp om morgenen? Det kan sikkert høres banalt ut, men faktisk kan det...

Slik vasker du hjemme for å ta knekken på koronaviruset

Folkehelseinstituttet (FHI) har delt flere vaskeråd til folk som er hjemme i karantene. Dette er råd vi alle også med fordel...

Slik rengjør du skjærebrettet ditt skikkelig

De fleste har ett eller flere skjærebrett på kjøkkenet. Men selv om man rengjør de med såpe og vann etter bruk, har de en...

Neste gang du har laget deg en god kopp med te, ikke kast teposen. Den kan du nemlig bruke til å vaske vinduer, fjerne dårlig ånde og gjøre søndagssteken ekstra mør.

Her er 10 ting du kan bruke brukte teposer til:


1 Fjern vond lukt i kjøleskapet

Legg et par teposer i en skål og sett den inn i kjøleskapet ditt. Teposene vil trekke til seg den vonde lukten, og la kjøleskapet ditt lukte rent og godt.


2 Gi ekstra smak til pastaen

Brukte teposer gir en ekstra god smak på pastaen. Legg teposene i pastavannet før du har i pastaen, og kok opp. Fjern teposene og kok pastaen som vanlig. Jasminete, chai- og kanel-te er ekstra godt.

3 Vask vinduer

Klem te fra de brukte teposene på vinduet ditt, eller på speilet, og tørk av. Teen gjør at fett og andre flekker løser seg opp.

4 Bruk som møbelvask

Dra de brukte teposene over treverket på møblene dine. Tørk av. Teen vil både løse opp fett og flekker, og samtidig gi farge der det er riper og hakk.

5 Te som gjødsel

Riv opp teposene, og grav innholdet ned i bedene dine. Plantene dine kommer til å elske te-gjødselen.


6 Bruk som marinade

Gni brukte teposer over steken din noen timer før du setter den i stekeovnen. Teen vil gi deilig smak, og i tillegg mørne kjøttet.

7 Mot kløe og svie

Blir du stukket av en mygg, eller brenner deg på brennesle? Legg en brukt tepose over, og den vil lindre kløe og smerte.

8 Til oppvasken

Er du på hytta og mangler oppvaskmaskin? Legg et par teposer i oppvaskvannet sammen med oppvasken. Teen gjør at fettet slipper, og det blir enklere å vaske opp.

9 Fjern mørke ringer under øynene

Dette er et velkjent triks, men ikke mindre virkningsfullt for det. Plasser to kalde, brukte teposer over øynene, og la de virke i 15 minutter. Det vil gjøre underverker.

10 Mot dårlig ånde

Lag te på de brukte teposene, og bruk denne tynne teen som munnskyllevann. Det vil fjerne dårlig ånde. Spesielt peppermynte-te fungerer godt.

Kilde: Daily Mail

72,037FansLik
258FølgereFølg

Siste artikler

Lik oss på Facebook:

Neste artikkel